ДСБ е в готовност да напусне парламентарната група

Радан Кънев и депутатът от Гражданския съвет Иван Иванов. Сн. БГНЕС

Депутатите от ДСБ ще обсъдят с колегите си от Гражданския съвет да напуснат парламентарната група на Реформаторския блок, ако се постигне сделка между ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и "Атака" за съставяне на правителство в този парламент. Това обяви във Варна лидерът на ДСБ Радан Кънев, предаде БТА.

Кънев окачестви преговорите за нов кабинет като "трикаджийски" и каза, че ДСБ няма да подкрепи правителство, което отдалечава страната от целта за Нова българска република.

"Ако ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт, "Атака“ и партията на Бареков искат да продължат да управляват, да излязат и да кажат. Естествено е най-голямата партия – ГЕРБ, да си понесе отговорността да си излъчи премиера и министрите. Ако са се отказали от властта, най-сетне да се фиксира дата за предсрочни избори и да отиваме на избори, което ние смятаме за разумното решение“, коментира лидерът на ДСБ.

Депутатите от ДСБ и Гражданския съвет са в опозиция на управлението от миналия декември, но са част от парламентарната група на Реформаторския блок, в която останалите 13 души са лоялни към правителството.

Кънев каза още, че партията започва организационно обединение с граждански структури, както на национално, така и на местно ниво.

С резолюция Изпълнителният съвет на ДСБ е приел да започне организационно обединение около ценностите и целите на Договора за Нова българска република.

Радан Кънев каза още, че ДСБ приветства заявката на бившия правосъден министър Христо Иванов за влизане в политиката.

Радан Кънев определи себе си като "най-разпознаваемия десен политик в България след Бойко Борисов".

"А Бойко Борисов – спорно колко е десен, е част от миналото на българската политика. Големият въпрос е какво идва след него. Ще допуснем ли след него да дойдат БСП, да дойдат ДПС и популистки формации, или ще успеем да развием истинска дясна политика в България след края на фалшивата ера "Борисов"", каза още Кънев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?