ДСБ иска среща с Трайчо Трайков за "изчистване на съмненията"

От ДСБ ще поискат среща с министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков в опит "да се изчистят всички съмнения" около договорките между България и Русия за енергийните проекти. Това каза в понеделник зам.-председателят на партията Иван Иванов.

Дясната формация изрази опасения, че премиерът Бойко Борисов може да стигне до ситуация, в която да започне да реализира енергийната програма на президента Георги Първанов.

ДСБ разкритикуваха липсата на достатъчно прозрачност при преговорите, "проведени при засилващ се руски натиск". "Не може да се говори за търговска тайна, когато (в преговорите - бел. ред.) участва министър-председателят", коментираха още от ДСБ.

От партията изразиха съмнение за отстъпление на българското правителство от неговите позиции по основните енергийни проекти.

"При положение, че руският министър на енергетиката Сергей Шматко беше видимо доволен и неговата страна не е отстъпила от преговорните си позиции, тогава от какво е отстъпила България и каква е цената? Разменна монета може да се окаже АЕЦ "Белене", коментира още Иван Иванов.

Споделяне

Още от Бизнес