ДСБ: Нужна е концепция за поведение на България в мироопазващи операции

За изработване на национална концепция за поведение на България в мироопазващи операции ще настояват депутати от партия Демократи за силна България ДСБ). Председателят на ПГ на ОДС и зам. председател на ДСБ Екатерина Михайлова заяви пред Би Ти Ви, че въпросът ще бъде поставен на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента в петък.

Изключително важно е да не решаваме нещата "на парче", да не решаваме тези толкова тежки въпроси постфактум. Трябва да сме наясно доколко сме подготвени и доколко отчитаме рисковете от членството в НАТО и антитерористичната коалиция, каза още Михайлова.

Терористите имат политически цели и те са да се разколебае иракското правителство, да бъде ударена антитерористичната коалиция, като се вкара разкол между политици и граждани, разкол вътре в обществото, каза Михайлова. Тя поясни, че България е в Ирак, защото там е необходимо да има демокрация и сигурност.

Екатерина Михайлова подчерта, че когато България реагира в подобни кризисни ситуации, трябва да се демонстрира единство, а не противопоставяне.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?