ДСБ определи бюджета за следващата година като на държава в будна кома

ДСБ определи бюджета за следващата година като на държава в будна кома

ДСБ определи проектобюджета за 2013-а година като "бюджет на будната кома и на несвършената работа". Според зам.-председателя на партията Димитър Бъчваров формално е предвидено да се харчат най-много пари от началото на прехода, но най-голямата разходна част почива на приходи, които са необосновани.

В рецесия ще останат и някои от отраслите, които до момента са водили до икономически ръст, а очакванията на бизнеса се влошават, допълни Бъчваров.

"Правителството няма да избегне възпроизводството в 2013-а година на всички вътрешни причини за кризата в България", коментира пред БНР още той.

"Това са слабата икономика, безсилната правоприлагаща система на вътрешна сигурност, корупцията, беззаконието, неефективните социални системи - здравеопазването и пенсионната система", продължи Димитър Бъчваров.

"Нито една от тези системи няма да бъде доведена до качествено подобрение. Затова ние бихме обобщили образно бюджета за 2013 г. като бюджет на държава в будна кома, защото на пръв поглед всички системи, всички структури са финансово обезпечени и нито една от тези структури няма да даде жизнеспособното действие, което обществото очаква", образно описа ситуацията зам.-председателят на ДСБ.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?