ДСБ посочи Етем и Кабил като отговорни за ценовия шок

Националното ръководство на ДСБ смята, че министрите от квотата на ДПС Емел Етем и Нихат Кабил са основни виновници за ценовия шок и трябва да подадат оставки.

Според партията тройната коалиция носи пълната отговорност за инфлацията, която се оправдава със “същите аргументи и същата политическа наглост, с която комунистите оправдаваха дефицита и инфлацията”.

“ДСБ не приема оправданията на министър-председателя и министрите за ценовия шок. Настояваме за незабавно отстраняване от постовете им на министрите Емел Етем, отговорна за Държавния резерв, и на Нихат Кабил, отговорен за продоволствието, заради корупция и некадърност, довели до най-високата инфлация от времето на Виденовото управление и пълното обезценяване на юлското увеличение на доходите и пенсиите”, заяви в сряда лидерът на ДСБ Иван Костов.

Като непосредствени причини за увеличението на цените бяха посочени “злоупотребите и кражбите на зърно и горива от Държавния резерв от фирмите от обръча на Ахмед Доган”, увеличението на тока с 40 % през последните 2 години, прекратяването на първия договор с “Газпром”, повишаването на акцизите, поскъпването на водата, допуснатият контрабанден внос на зеленчуци, храни, цигари, напитки и рекета, оказван върху българските производители от организираната престъпност.

Споделяне

Още от България