ДСБ предлага на СДС Мартин Димитров за кмет на София

Столичната организация на ДСБ е предложила на СДС вариант с издигането на народния представител Мартин Димитров за кмет на София, научи Mediapool от източници, близки до преговорите между двете партии. С него имената, които се спрягат за общ кандидат на десницата, надминаха десет.

До момента от ДСБ са посочили като приемливи за обсъждане имената на лидера на СДС Пламен Юруков и на Димитров. От “Раковски” 134 продължават обаче да държат на общинския съветник и бивш социален министър от правителството на СДС Иван Нейков.

Срещу него продължава да има голямо недоволството в столичната структура на ДСБ и по всяка вероятност партията ще откаже да разговаря повече за подкрепа на неговата номинация. Именно, за да се избегне противопоставянето между двете партии, което се случи и по време на преговорите за издигане на общ кандидат за президент, ДСБ са решили да предложат едно от най-популярните и недискредитирани имена в СДС.

Димитров обаче все още не е приел предложението.

Преди два дни лидерите на двете градски организации на партиите Атанас Атанасов и Борислав Бориславов се разбраха за общо участие на вота.

До този момента освен Юруков, Нейков и Димитров, в преговорите се въртят имената на председателя на Върховния касационен съд Иван Григоров, както и Вили Лилков, Атанас Атанасов и Петър Москов, издигнати от структурите на ДСБ. Има и четири надпартийни кандидатури.

Финалът на сагата около общия десен кандидат за кмет трябва да се изясни до средата на идната седмица.

Споделяне

Още от България