ДСБ предлага на СДС Мартин Димитров за кмет на София

Столичната организация на ДСБ е предложила на СДС вариант с издигането на народния представител Мартин Димитров за кмет на София, научи Mediapool от източници, близки до преговорите между двете партии. С него имената, които се спрягат за общ кандидат на десницата, надминаха десет.

До момента от ДСБ са посочили като приемливи за обсъждане имената на лидера на СДС Пламен Юруков и на Димитров. От “Раковски” 134 продължават обаче да държат на общинския съветник и бивш социален министър от правителството на СДС Иван Нейков.

Срещу него продължава да има голямо недоволството в столичната структура на ДСБ и по всяка вероятност партията ще откаже да разговаря повече за подкрепа на неговата номинация. Именно, за да се избегне противопоставянето между двете партии, което се случи и по време на преговорите за издигане на общ кандидат за президент, ДСБ са решили да предложат едно от най-популярните и недискредитирани имена в СДС.

Димитров обаче все още не е приел предложението.

Преди два дни лидерите на двете градски организации на партиите Атанас Атанасов и Борислав Бориславов се разбраха за общо участие на вота.

До този момента освен Юруков, Нейков и Димитров, в преговорите се въртят имената на председателя на Върховния касационен съд Иван Григоров, както и Вили Лилков, Атанас Атанасов и Петър Москов, издигнати от структурите на ДСБ. Има и четири надпартийни кандидатури.

Финалът на сагата около общия десен кандидат за кмет трябва да се изясни до средата на идната седмица.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?