ДСБ приема предизборна платформа и правила за номиниране на кандидати за изборните листи

Предизборната платформа и правилата за номиниране на кандидати на Демократи за силна България (ДСБ) за парламентарните избори ще приеме Националното събрание на партията, което заседава в събота и неделя в София. Това е първото Национално събрание след учредяването на ДСБ.

Одобрената от националното ръководство процедура предвижда всеки член, симпатизант или български гражданин, който споделя програмата и устава, принципите и ценностите на ДСБ, да може да се кандидатира за депутат.

Листите за народни представители на ДСБ да бъдат отворени за партньорство с партии и граждански сдружения, с които ДСБ споделя общи принципи и ценности, предлага още националното ръководство на партията.

Кандидатурите за депутатските листи на ДСБ да се издигат от 7 до 17 март, а съставът на листите да бъде окончателно утвърден до 25 май, предвиждат от ДСБ.

Критериите в одобрения от националното ръководство на ДСБ правилник за определяне на кандидатите на партията за депутати са свързани с неучастие на кандидатите в репресивния апарат на тоталитарната държава. Предвижда се и събеседване пред комисия.

Събранието бе открито в събота от лидера на партията Иван Костов. Целта на ДСБ на предстоящите избори е да стане първа политическа сила в дясното пространство, каза Костов в доклада си пред делегатите, цитиран от БТА.

Като задача пред партията Костов определи спечелването на такъв резултат на предстоящите избори, който да позволи ДСБ да има достатъчно голяма парламентарна група, която да реализира дясно управление на страната.

Лидерът на ДСБ смята, че целите пред партията са постижими. Те са формирани от националното ръководство на ДСБ на базата на анализ на заявените от общинските предизборни щабове намерения, уточни той.

Според Костов за партията е безспорно, че без нея не може да се формира дясно управление в България. Костов обяви още, че ръководството ще предложи на Националното събрание да вземе решение партията да се яви на изборите под името си - Демократи за силна България.

Споделяне

Още от България