ДСБ призова бившия регионален министър да се оттегли от листите на ГЕРБ

Радан Кънев

Лиляна Павлова да се оттегли като водач на листата на ГЕРБ във Варна заради ремонта на местния бул. "Владислав Варненчик", призова водачът на листата на ДСБ във Варна Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

"Заради очевидните злоупотреби, свързани с този ремонт, гигантската сума, която се харчи, ГЕРБ се оттеглят от собствения си предизборен проект (за ремонт на булеварда)", каза Кънев.

С осигурени от държавата 5 милиона лева през март започна ремонтът на ключовия за Варна булевард. Парите отидоха при фирми, близки до ГЕРБ. При дъждовете преди седмица обаче пътната артерия бе напълно наводнена. Това предизвика критики за некачественото асфалтиране. От фирмата се оправдаха, че все още не са положени последните слоеве от пътната настилка.

Според Радан Кънев, ГЕРБ "се опитват да хвърлят вината върху лица от общината Варна, които също са издигнати от тях, тяхното управление и избрания с тяхна подкрепа кмет Кирил Йорданов".

Той допълни, че всички жители на град Варна стават заложници на "една очевидна некомпетентност и много сериозни съмнения за корупция".

"При очевидно проявеното безхаберие от МРРБ при отпускането на тази гигантска сума, която очевидно се оказва недостатъчна, ние смятаме, че най-малкото, което трябва да се случи, е г-жа Лиляна Павлова да се оттегли от функцията на водач на варненската листа на ГЕРБ. Не виждам с какво лице тя ще погледне варненци оттук нататък", заяви Радан Кънев.

Споделяне

Още от Избори 2013