ДСБ призова синият кмет на Велико Търново да подаде оставка

Зам.-председателят на ДСБ и народен представител от Велико Търново Димитър Абаджиев призова кметът на града Румен Рашев да подаде оставка, защото с поведението си компрометира десния вот на избирателите. На местните избори през 2003 г. Рашев спечели кметския пост като кандидат на СДС.

Абаджиев каза това по повод сигналите, отправени към прокуратурата от общински съветници и от червения депутат Стоян Витанов, че Румен Рашев е облагодетелствал при общински конкурс строителна фирма, срещу което получил с отстъпка мезонет, построен от нея, както и че апартамент от същата фирма на нереално ниска цена е взел и синът му.

Ако не му стигнат силите за това, Рашев трябва да излезе в отпуск, за да могат разследващите органи спокойно да извършат проверка на всички сигнали срещу него, каза още Димитър Абаджиев.

Според него моделът за управление на Велико Търново е повторение на модела "Софиянски" за управление на столичната община, който обслужвал тесен кръг от лица чрез облагодетелстване с общинска собственост.

За съжаление, този модел както в София, така и във Велико Търново е съществувал благодарение на подкрепата на съветници от БСП, НДСВ и СДС, допълни Абаджиев.

Според него публикациите в медиите по случая дават достатъчно основание за самосезиране на парламентарната комисия за борба с корупцията, оглавявана от депутата Бойко Великов, лидер на областната организация на БСП във Велико Търново.

Споделяне

Още от България