ДСБ с цел общинските й съветници да станат фактор в местната власт

Светослав Малинов, архивна снимка БГНЕС

Програмата "максимум“ на "Демократи за силна България“ в предстоящите избори за кмет и общински съветници е нейните представители да станат незаобиколим фактор в местната власт и да не може да се управляват общините без техните идеи и гласове. Това заяви евродепутатът Светослав Малинов пред БНР в неделя.

"Много пъти сме били обвинявани в това, че сме безразсъдно смели. Ситуацията ни в София показва, че Реформаторският блок и ДСБ като най-силната партия във София, стоим добре. Имаме политическото право и задължение да издигнем кандидат. Фразата да разбием „бетона ГЕРБ“ беше възприета много добре и беше казана от наш кандидат, известен със своите "зелени“ убеждения. Това е едно начало на нашата предизборна кампания и се получи добре“,  коментира той.

Малинов обясни, че издигането на бившия министър на икономиката и енергетиката от първия кабинет на ГЕРБ Трайчо Трайков за водач на листата на общинските съветници на ДСБ е защото Трайков е показал като миинстър, "че може да защитава българския енергиен интерес, независимо от коя страна е атакуван“. "Тази му стабилност и твърдост го направи изключително симпатичен министър относно дясната му ориентация“, допълни евродепутатът от ДСБ.

"Името му беше възприето с бурни аплодисменти, въпреки че не е член на ДСБ и е безпартиен. Неговите позиции през годините винаги са се отличавали с максимална близост до българския национален интерес, както го разбираме ние тъмносините. Позициите му за „Южен поток“ показа неговата принадлежност към тази общност. Той беше един от хората, категорично противопоставящи се на руските проекти“ обясни още той номинацията на Трайков.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?