ДСБ – София утвърди официално кандидатурата на Мартин Заимов за столичен кмет

ДСБ – София утвърди официално кандидатурата на Мартин Заимов за столичен кмет

Столичната организация на Демократи за силна България (ДСБ) утвърди в петък на градска конференция кандидатурата на Мартин Заимов за кмет на София. Номинацията на Заимов бе представена от лидера на ДСБ Иван Костов в присъствието на кандидата и бе одобрена от делегатите. В зала „България” в столицата присъстваха 990 делегати.

Пред събранието Костов наблегна на трудните преговори със СДС за обединяване на двете десни партии зад кандидатурата на бившия шеф на валутния борд.

Костов напомни политическата биография на Заимов, като подчерта, че той е символичен мост между Демократическата партия от времето на покойния Стефан Савов до наши дни. Лидерът на ДСБ подчерта, че кандидатът за кмет напълно споделя ценностите на десницата, която го издига.

Съпоставяйки един с друг кандидатите за София, Костов нарече Бриго Аспарухов – генерала, Тити Папазов – спортиста, Слави Бинев – шефа на чалга-заведение, а Бойко Борисов – полуспортиста, полугенерала, получалгаджията, кмета за половин мандат и кандидата да бъде полукмет отсега нататък.

Пред събранието Заимов каза, че иска да бие такива кандидати и винаги е искал. Той каза, че проблемите на София са в неизмеримата далавера, безхаберието и бездарието.

Заимов подчерта, че не би искал да работи с хора от модела Софиянски, но изключи Иван Нейков от този кръг, като подчерта, че е професионалист.

Според Заимов София има достатъчно пари, за да се решат с тях проблемите ѝ.

Късно вечерта делегатите на конференцията започват гласуването на кандидатите за общински съветници на ДСБ. Номинирани са 43-ма души. Всеки делегат има право на най-много десет имена и на най-малко пет. Подредбата на листата ще стане според броя на събраните гласове.      

Споделяне

Още от България