ДСБ свиква протест в столицата с настояване за оставката на Румен Овчаров

Столичната организация на Демократи за силна България (ДСБ) свиква протест в понеделник пред Министерството на икономиката и енергетиката, на който ще бъде поискана оставката на министър Румен Овчаров. Това обяви в неделя пред журналисти председателят на ДСБ – София Атанас Атанасов.

Ще настояваме Румен Овчаров да подаде оставката си, заради разкритията за корупция, свързани с него, обясни Атанасов.

От партията ще изпратят сигнал за корупция в прокуратурата срещу икономическия министър.

Според члена на столичното ръководство на ДСБ Калин Янакиев писмото с инициалите “Р. Овч.” на бившия директор на столичната топлофикация Валентин Димитров, не се намирало в материалите за разследването срещу Димитров.

За нас това означава, че над министър Овчаров е опънат политически чадър и ние сме убедени, че зад това стои Румен Петков, тъй като дознателите са на подчинение на министъра на вътрешните работи, обясни Янакиев.

Друго основание за оставката на Овчаров, по думите му, е, че с назначението на Наско Михов за управител на "Топлофикация София" по същество е извършено скрито преструктуриране на дружеството и то вече ще се контролира изцяло от държавата, посочи Янакиев.

На трето място сред аргументите на ДСБ – София за исканата оставка е споразумението за бъдещо съвместно ограбване на софиянци от страна на кмета Бойко Борисов и министър Овчаров, за което двамата са се договорили, по думите на Янакиев. Според ръководството на столичната организация на дясната партия инициираната от Борисов и Овчаров проверка на топлинните счетоводители е хвърляне на прах в очите на софиянци. Проверката ще се проточи във времето, няма да доведе до никакви резултати и с нея се цели отлагане и размиване на общественото недоволство, смятат в ДСБ. 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?