ДСБ в Пловдив избира временен лидер след оставката на Спас Гърневски

Структурата на ДСБ в Пловдив ще трябва да избере нов лидер след оставката на досегашния председател Спас Гърневски. Гърневски ръководи ДСБ в Пловдив от основаването на партията.

Временен лидер вероятно ще стане сегашният зам.-кмет на район Източен в Пловдив Емил Начев, посочва сайтът Пловдив онлайн.

Според Спас Гърневски организацията на ДСБ в Пловдив имала най-малко десет варианта за лидер, които били по-добри от тези на останалите партии в Пловдив.

Спас Гърневски, който е общински съветник в момента, обясни още, че след провала на Синята коалиция, до който доведе решението на СДС на Националния съвет в Пловдив, предстои ДСБ да формира нова политика.

"За нея са необходими нови лица и аз искам да дам път на младите подготвени кадри, с които партията разполага", каза още Гърневски. Той допълни, че остава в ДСБ и ще помага на новото ръководство.

"Аз съм бил 12 години партиен лидер, бил съм кмет и в момента съм втори мандат общински съветник. Призовавам останалите колеги със стаж като моя в политиката да постъпят като мен", каза бившият син кмет.

Споделяне

Още от България