Дубайски пристанищен оператор с интерес към българските портове

Султан Ахмед бин Сулайем се срещна с Радев след Петербургския бизнес форем, сн. Президентство бизнеса

Един от най-големите пристанищни оператори в света – "Дубай порт уърлд", е проявил интерес да инвестира в българските пристанища и към създаването на високотехнологични логистични центрове в различни градове на страната. Това съобщиха от Президентството в сряда след среща на държавния глава Румен Радев със Султан Ахмед бин Сулайем, главен изпълнителен директор на "Дубай порт уърлд" (Dubai Port World) и един от най-влиятелните бизнесмени от Обединените Арабски Емирства.

Срещата между двамата идва след участието на българския президент в Петербургския икономически форум, където Радев отправи покана към представителите на бизнеса да инвестират в България.

Радев и Сулайем са обсъдили перспективите за утвърждаването на България като регионален логистичен център за пренос на стоки от Азия към Европа.

Представителят на "Дубай порт уърлд", която притежава 78 логистични терминали в различни части на света, е посочил, че използването на българските пристанища по река Дунав дават възможност за бърз достъп до останалите европейски държави.

Държавният глава на свой ред заявил, че стратегическото разположение на страната ни между Европа и Азия и висококвалифицираните кадри у нас, създават отлични предпоставки за избора на България като регионален логистичен център.  

Споделяне

Още от Бизнес