"Духовен лечител", обвинен в сексуални посегателства над 300 жени, се е предал на властите в Бразилия

Жоао де Деуш

Бразилската полиция в централния щат Гояс съобщи, че лечителят, обвинен в сексуални посегателства над повече от 300 жени, се е предал на властите, съобщи Асошиейтед прес.

Срещу Жоао Тейшейра де Фария, известен като Жоао де Деуш, в петък е била издадена заповед за арест и му е бил даден срок да се предаде до 15 ч. местно време в неделя. Бразилски телевизии показали на живо пристигането му с полицейска кола в главното полицейско управление в щатската столица Гоиания.

В. "Глобо" съобщи, че в сряда "лечителят" изтеглил 35 милиона реала (около 8 милиона долара) от няколко свои банкови сметки. Това накарало властите да издадат заповедта за арест, за да му попречат да избяга от Бразилия или да скрие парите. 

76-годишният медиум твърдял, че "лекува духовно" в храма си в Абадиания, в щата Гояс. Скандалът избухнал след като миналата седмица телевизия Глобо публикувала разследване със свидетелства на жени за сексуалните гаври, които Жоао де Деуш извършвал над тях докато ги "лекувал духовно".

Сред пострадалите била собствената му дъщеря Далва Тейшейра. Тя разкрила пред бразилско списание, че баща ѝ започнал да я насилва от 10-годишната ѝ възраст, докато навършила 14 години. "Баща ми е чудовище", казала Далва, която сега е на 49 години.

След предаването на телевизия Глобо стотици жени заявили, че са били жертви на сексуална агресия от Жоао де Деуш. Прокуратурата в щата Гояс получила 330 жалби от цялата страна, както и от шест чужди държави - Австралия, Белгия, Боливия, Германия, Съединените щати и Швейцария, посочва Франс прес.   

Споделяне

Още от Свят