Думи на Борисов за отмяна на двойното гражданство били извадени от контекста

Думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му бе си справила с изборния туризъм като премахне двойното гражданство, цитирани в петък от БТА, били извадени от контекста на изявлението на Борисов. Това обявиха от пресцентъра на ГЕРБ, от където посочиха, че тяхната партия като член на Европейската народна партия (ЕНП) не би могла да помисли за подобна стъпка.

Според пресцентъра думите на Бойко Борисов били, че в държава, в която превратно се тълкуват законите, където сериозен проблем е изборният туризъм и с автобуси се пренасят избиратели от Турция, на човек почти му идва да се откаже от двойното си гражданство като единствен вариант за преодоляване на изборния туризъм.

Информацията на БТА бе, че в отговор на въпрос как ГЕРБ би разрешила проблемите с гласуването в чужбина Борисов заявил, че е необходимо премахването на двойното гражданство. “Това е решението на проблема”, цитиран е Борисов, както и думите му, че така всеки ще има право да избере на чия държава да бъде гражданин и да избира институциите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?