Дупка на пътя и несъобразена скорост вкарали тира в къща в Лом

Ромите искат извеждане на тежкия трафик от града, в противен случай плашат с протести

Сн. БГНЕС

Дупка на пътя и несъобразена скорост са причинили тежкия пътен инцидент, при който тир се вряза в къща в ромската махала на Лом. Това стана ясно от обясненията на живеещите в квартала.

До момента от МВР не са излезли с официална позиция за тежкия инцидент, при който един човек загина, а други осем пострадаха.

Произшествието

Пътният инцидент стана около 18:30 часа в неделя. Според очевидци на трагедията камионът със софийска регистрация се е движил с около 90 км/час, когато попаднал в дупка на пътя и шофьорът изгубил управлението му.

Тежката машина излетяла от шосето и се забила в къща в ромската махала "Младеново". Едната стена на къщата е съборена, след като каросерията на тира заседнала в кухнята.

В двора на къщата е имало десетина души, които празнували след сватбено тържество. Именно те са пострадали, както и шофьорът на камиона.

Пострадалите

На място е загинал мъж на около 30 години, а други осем души са пострадали. Те са с различни фрактури, но няма опасност за живота им.

"Има хора със счупени крайници, но не е нещо опасно", каза директорът на болницата в Лом д-р Георги Савков.

Около 60-годишният водач на ТИР-а също е пострадал. Той е бил в шок и е настанен в болницата в Лом.

Мерките

Жителите на ромската махала призоваха да бъдат взети спешни мерки и тежкотоварният трафик да бъде изнесен извън града. В противен случай заплашиха с протести.

Според общината състоянието на пътя е много лошо. Заради ремонта на главния път в района на град Димово повечето ТИР-ове от София за моста при Видин-Калафат преминават през Лом. Те пресичат целия град.

Заради тежката катастрофа Общинският съвет в Лом ще се събере на извънредна сесия в първия работен ден след дългата почивка в сряда. На заседанието ще бъдат обсъдени мерки за обезопасяване на шосето през квартал "Младеново", което е входът на Лом от София и Монтана и пътят е много разбит.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?