Два дни рок в Южния парк във фестивала "Цвете за Гошо"

Два дни рок в Южния парк във фестивала "Цвете за Гошо"

Юбилейното 10-о издание на традиционния блус-рок фестивал "Цвете за Гошо" в памет на Георги Минчев ще се състои на сцената в столичния Южен парк на 5 и 6 юни, събота и неделя.

Ще участват Милена с Ревю, Монолит, Кръпка Блус Бенд - с гости Камен Кацата и Развигор Попов, Бараби Блус Бенд, Ер Малък, Ахат, Нафталин.

Музикантите от Три и половина и Джендема се събират в специална формация за трибют към покойните вече Наско Дирижабъла и Еци. (Само на феста!)

"Доста млади банди излязоха в памет на бате Гошо през последните 5 години, кадърни иначе момчета, ама с черепи на фланелките! Нито са чули, нито пък видели Георги Минчев... Разучат едно негово парче и - хоп!: на концерта. Айде, стига толкова метъл...! Нещо по-романтично и хипарско ще е тая година, в стилистиката и идеите на неподравените блус и рок-ен-рол. Трябва да има много, ама много цветя на сцената, при това донесени от сърце. И всеки от публиката да знае неговите песни наизуст. Нека да му покажем, че го обичаме и не сме го забравили", поясни Васко Кръпката.

В регламента за участие отново влиза по една задължителна версия от репертоара на Патриарха на родния блус и рок-ен-рол. Без значение дали от соловите му изпълнения, или от парчетата със Стари муцуни.

Купонът и в двете фестивални вечери е между 16-22 часа.

Събитието се случва с помощта на Столична община.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?