Два горски пожара горят край Брезник и Драгоман

Два горски пожара горят край Брезник и Драгоман

Два горски пожара горят край Брезник и Драгоман на територията на  Югозападното държавно предприятие, съобщиха от земеделското министерство в понеделник. Поне 55 служители на горските стопанства са се включили в потушаването на огнените стихии.

Огънят в местността Гребена край Брезник е тръгнал в ранния следобед от запалване на сухи треви и храсти, като вече е обхванал голяма площ около 80-годишна иглолистна гора.

В овладяването на пожара участват над 40 горски служители и огнеборци, 4 противопожарни автомобила и 3 специализирани автомобила на горското предприятие за гасене на пожари. Теренът е пресечен, стръмен и каменист, което затруднява работата на екипите.

Други 15 горски служители на Югозападното държавно предприятие, пожарникари и военни, вече втори ден участват в потушаването на пожар, възникнал на танковия полигон над Сливница. Горят сухи треви на голяма площ, като огънят вече е навлязъл в близката гора и е унищожил около 10 декара иглолистно насаждение. Заради стръмния и скален терен се очаква в потушаването на пожара да се включи военен хеликоптер.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?