Два инцидента за ден с автомобили, минали на спусната бариера през жп прелези

След удара на жп прелеза в Русенско, сн. БГНЕС

Само за ден в петък на различни места в страната станаха два инцидента с леки автомобили, чиито водачи решили да минат през жп прелези при спусната бариера или при включена сигнализация за идващ влак. За щастие няма тежко пострадали.

Най-напред сутринта в 5.45 ч., между гарите Добрич и Вълчи дол, близо до спирка Дончево, на жп прелез, при спуснати бариери, шофьор на "Москвич" предприема забранено преминаване, след като един от пътниците в колата вдигнал собственоръчно бариерните греди. После колата се удря в задната част на преминаващ в същия момент пътнически влак, движещ се от Добрич за Варна.

В съобщението на Национална компания "Железопътна инфраструктура" се посочва, че шофьорът е леко ранен, прегледан е на място от медицински екип на Бърза помощ и освободен.

После по обед в 12.20 ч. между гарите Образцов чифлик и Ястребово, близо до спирка Червена вода /в жп участъка Русе - Самуил/, на жп прелез, съоръжен с автоматична прелезна сигнализация, редовно задействана и показваща идването на влак, водач на джип "Сузуки" също предприел забранено преминаване и се ударил с преминаваща машина за ремонт и поддържане на жп инфраструктурата. Шофьорът е контузен и е прегледан на място от медицински екип на Бърза помощ.

Няма щети по железопътната инфраструктура. Не са пострадали и служители на НКЖИ.

НКЖИ нееднократно призовава водачите на МПС да спазват правилата при пресичане на жп прелез, за да бъдат избегнати тези инциденти. С подобни действия шофьорите нарушават сигурността и безопасността на железопътния транспорт и застрашават живота на хората, припомнят от компанията.

Споделяне

Още от България