Два нови рискови фондове създава „БенчМарк”

Управляващото дружество "БенчМарк Асет Мениджмънт" АД създаде два нови рискови взаимни фонда, проспектите на които бяха внесени в Комисията за финансов надзор.

Набраните средства в секторен взаимен "БенчМарк Фонд - 4 Енергетика" ще бъдат инвестирани в акции на енергийни компании в глобален мащаб. Профилът на фонда е рисков, като в него ще се включват книжа на дружества, добиващи и преработващи енергийни ресурси, както и акции на производители и доставчици на електроенергия.

Вторият взаимен фонд е "БенчМарк Фонд - 5 Централна Източна Европа". Схемата е пак с рисков профил и дава възможност на инвеститорите да се възползват от възможностите, които разкриват пазарите в региона. Фондът ще се фокусира върху пазари, които се превръщат в силно атрактивни дестинации за международните стратегически инвеститори.

"БенчМарк Асет Мениджмънт" в момента управлява три взаимни фонда, в които са привлечени над 36 млн. лв. Броят на инвеститорите във фондовете на БенчМарк надхвърли 800 души, сред които институционални и индивидуални инвеститори.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?