Два от мобилните оператори съгласни на по-малки неустойки при прекратен договор

Два от мобилните оператори съгласни на по-малки неустойки при прекратен договор

Два от мобилните оператори са се съгласили да намалят чувствително неустойките, дължими от техни клиенти, които прекратяват предсрочно договорите си, съобщи Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП), цитиран от пресцентъра на ведомството. На път било постигането на споразумение и с третия телеком. Преди време от комисията съобщиха, че от "Виваком" са се съгласили на такова облекчение.

Маргаритов обясни, че целта е неустойките при предсрочното прекратяване на срочни договори да бъдат в размер на максимум три месечни такси, а не за плащат всички такси до края на срока. "Договорът ви може да е за две години, ако решите да го прекратите на първия месец, няма да платите още 23 такси, а ще платите три”, поясни той.

Според него потребителите, когато видят, че някой се опита да ги заблуди, трябва да реагират на момента, понякога и по-остро.  Търговците пък трябва да си дават сметка, че в условията на конкурентен пазар коректното и лоялно поведение от тяхна страна е гаранция за повече лоялни и редовни клиенти.

Споделяне

Още от Бизнес