Два пъти в седмицата ще има полети между София и Дубай

Първият пристигнал полет на FlyDubai Снимка: flydubai.com

Стартът на редовната самолетна линия между София и Дубай започна в сряда с пристигането на първия полет на авиокомпанията "флайдубай" (flydubay) в българската столица. Превозвачът ще извършва всяка сряда и неделя полети. Сутрешният ще от Дубай за София, следобед ще е в обратната посока.

Цените за двупосочен билет в икономична класа до София започват от 210 евро и включват 20 кг чекиран багаж. Това обаче са промоционални тарифи за полети, резервирани в периода 15-19 декември 2014 година, за пътувания от 15 януари до 15 март 2015 г. Цените за бизнес класа започват от 1200 евро с включени такси и 40 кг чекиран багаж. Билети може да се резервират от сайта на компанията, от представителствата ѝ и агенциите партньори.

Българите пътуващи до Дубай ще може да се възползват и от облекчения визов режим, който правителството на ОАЕ въвежда за 46 националности, за да улесни пътуването и да стимулира двустранния бизнес и туристически обмен.

Това е втората нова авиокомпания, която летище София посреща и третата нова редовна линия, която открива, каза при посрещането на първите пътници заместник-министърът на транспорта Антон Гинев. По думите му в края на тази година се очаква приходите на столичното летище да бъдат с около 23% повече от миналата година, а обслужените пътници да достигнат над 3.8 милиона. Това са едни добри резултати, които показват стабилен растеж, допълни той.

“Щастливи сме да обявим старта на новата редовна линия до София като една от петте нови дестинации в Централна и Югоизточна Европа. flydubai цели да осигури на пътниците достъпни полети до слабо обслужвани дестинации. Добавянето на бизнес класата осигурява по-голяма гъвкавост при търсенето на опции за достигането на тези дестинации през Дубай”, коментира Джейхун Ефенди, старши вицепрезидент на flydubai по търговските въпроси.

През 2014 година, над 30 000 пътници са излетели от Летище София към дестинации в Персийския залив и техният брой непрекъснато расте, каза директорът на столичния аеропорт Христо Щерионов.

Дубай е една от най-популярните туристически дестинации в света, която предлага на посетителите разнообразие от атракции и изживявания, включително международни спортни и музикални събития, с което цели да привлече 20 милиона туристи до 2020г., когато градът ще е домакин на Expo 2020 Dubai.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?