Два пътни възела ще водят от "Струма" до Рилския манастир

Два пътни възела ще водят от "Струма" до Рилския манастир

От два пътни възела - "Кочериново“ и "Бобошево“, ще може да се отклоняват пътуващите по автомагистрала "Струма" за Рилския манастир, съобщиха от Агенция Пътна инфраструкутра" в понеделник по повод появили се твърдения, че магистралния участък от лот 2 подминала пътя за манастира.

За осигуряване на връзка на населените места до трасето на участъка от Дупница до Благоевград е предвидено изграждането на общо пътни възела,у посочват от ведомството.

Един от тях е пътният възел "Дупница-юг“, който осигурява връзката с път II-62 Кюстендил – Дупница и достъпа на жителите на община Дупница, Кюстендил и Бобов дол до автомагистралата.  "Бобошево“ е връзката с път III-104 Бобошево – Четирци.  "Кочериново“ осигурява директната връзка с път III-107 за Рилския манастир и на жителите на общините Кочериново и Рила до трасето на магистрала "Струма“

Пътен възел "Благоевград“ е връзката с път III-106 Благоевград – ГКПП Станке Лисичково. Това съоръжение ще служи и като етапна връзка с път Е-79 преди изграждането на лот 3 от АМ "Струма“.

От пътната агенция допълват, че се предвижда с пари от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОПРР да бъдат рехибилитирани около 20 км от пътя за Рилския манастир. По този начин ще бъде подобрен достъпът на туристите до един от най-значимите културни паметници в България.

Споделяне

Още от Бизнес