Два показни разстрела на наркопласьори в София

Снощи в столицата, почти по едно и също време, бяха извършени две убийства на наркопласьори. Първото стана в кв."Гоце Делчев", а второто - в съседния квартал "Красно село".

Към 22,40 ч. на бул. "Гоце Делчев" и ул. "Котленски водопад" с автомат от движение и на открито е прострелян смъртоносно 45-годишният Румен Яневски. Също през нощта, но на асансьорната площадка в бл.10 в ж.к. "Красно село", с 4 куршума от упор е убит 35-годишният сириец Омар Нану

Министърът на вътрешните работи и директорът на националната полиция ген. Васил Василев съобщиха, че двамата разстреляни мъже са наркоразпространители и често са работили под други имена. И според двамата обаче е рано да се каже дали има връзка между атентатите.

Разстреляният публично Румен Яневски е криминално проявен, занимавал се е и с незаконен хазарт. Неизвестните извършители са стреляли с автомат и са го убили на място, докато той е бил в джипа си "Нисан Патрол". Столичните криминалисти са извършили оглед на мястото на престъплението и работят по случая, съобщи пресцентърът на МВР.

По данни на очевидци, преди да бъде прострелян, Яневски е излязъл от близка пицария с приятелката си. Двамата са се разделили, като жената се е качила в собствената си кола. Изстрелите проехтели, когато мъжът седнал в джипа си. По автомобила е стреляно от друга кола, която се е движела.

По-късно в кв. "Бъкстон" полицията е намерила опожарен "Фолксваген Пасат". Автомобилът отговарял на описанието на колата на извършителите, дадено от очевидци на разстрела. Справка на полицията сочи, че автомобилът е краден и е обявен за издирване преди няколко дни.

По думите на ген.Василев, в наркоразпространителските среди е работела под фалшиво име и приятелката на Яневски - Златева, която е била на местопрестъплението, каза генерал Василев.

Другият разстрелян - 35-годишният сириец Омар Нану, е убит от упор с 4 куршума. Престъплението е станало на асансьорната площадка на първия етаж в бл. 10 в ж.к. "Красно село". Официално чужденецът се е занимавал с ресторантьорство. Шефът на националната полиция съобщи, Омар Нану не е истинското име на сириеца.

Министър Петканов допълни, че от убийството на Румен Яневски са намерените 30 гилзи за автомат "Калашников". Те са били в умишлено подпаления "Фолксваген пасат" на нападателите, запален за да се заличат следите.

Споделяне

Още от България