Два протеста в понеделник срещу посещението на Сергей Лавров в София

"Протестна мрежа" организира чрез социалната мрежа Фейсбук два протеста срещу посещението на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров в София.


"Приятели, на 7 юли, понеделник, външният министър на Русия Сергей Лавров пристига у нас на работна визита, за да обсъди въпроса с реализацията на газопровода "Южен поток" и да подпише неясни споразумения с отиващото си правителство на Орешарски. Да бъдем в 12:30 пред Външно министерство и да защитим европейското бъдеще и суверенитета на страната си. Това морално провалило се правителство няма право да взима решения от името на народа си. Да спрем енергийната зависимост от Русия. Да спрем намесата на Русия във вътрешните работи на България. Да покажем на Путин и неговата марионетка Лавров, че са нежелани и че пътят на страната ни е неразривно свързан с Европа!", се казва вотправения във"Фейсбук"призив.

В програмата на Лавров в София са предвидени срещи с външния министърКристиан Вигенин,премиера Пламен Орешарски, председателя на НСМихаил Миковипрезидента Росен Плевнелиев.

Споделяне

Още от България