Двайсет и една години затвор за двама мъже, обезобразили момиче от Русе

21 години затвор получиха поръчителят и извършителят на обезобразяването на 16-годишно момиче от дом за деца в Русе, съобщи БГНЕС.

Русенският районен съд даде 12 години затвор и 10 000 лева глоба за 58-годишния поръчител Любчо Л., а извършителят – 19-годишният Атанас Г. с прякор Джудиста, получи 9 години затвор. Мотивите на съда са, че престъплението е извършено по начин особено мъчителен за пострадалата, която след инцидента е ослепяла с едното око.

Инцидентът стана на 24 март 2011 г. вечерта в непосредствена близост до дома за деца, лишени от родителски грижи "Райна Гатева", където живее тийнейджърката. Тя бе залята със сода каустик от Атанас, който тогава бе ученик в Спортното училище, по заръка на Любчо Л., за когото имаше съмнения, че е искал да склони момичето към проституция. След като тя не се е съгласила, е извършена "наказателната" акция.

Двамата заподозрени бяха задържани веднага след нападението, като се оказа, че по-възрастният има вече две висящи дела. Към него бе повдигнато и обвинение за склоняване към проституция. Ученикът бе обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?