Двама арестувани в българо-френска акция срещу трафик на жени

Двама арестувани в българо-френска акция срещу трафик на жени

Специализирана полицейска операция срещу трафика на момичета с цел сексуална експлоатация, се провежда във Варна. Това съобщи в понеделник министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Арестувани са двама души, проверени са седем адреса в морската столица.

Акцията се провежда съвместно с френските служби и е продължение на започнала операция в края на миналата и началото на тази година срещу проституцията.

В рамките на операцията през миналата седмица са задържани около 20 проституиращи български момиче в района на Ница, Франция. Те са от Варненския регион и са били изведени от български сводници.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщи, че най-вероятно ще се издадат европейски заповеди за арест за лицата, които не са открити на проверените адреси. Полицаите предполагат, че те са извън страната.

Трафикът на жени от България за Франция е изключително тревожно явление през последните години. ″Надявам се, че с върнатото доверие в българските служби от френска страна и тази съвместна операция ще дадат по-големи резултати в пресичането на каналите, които съществуват″, каза министър Цветанов.

Само преди две седмици във Варна бе проведена друга операция срещу клубната и уличната престъпност, а в ареста попаднаха шест души, за които се твърди, че са държали "бизнес" в града.

Споделяне

Още от България