Двама българи сред победителите в европейски фотоконкурс

Двама българи - Симеон Митков и Боян Иванов, са сред победителите във фотоконкурса на Европейската комисия "Европа в твоя регион", съобщи представителството на ЕК в София в сряда.

Победителите ще бъдат наградени на специална церемония в Брюксел на 9 октомври от европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан.

В двете категории на конкурса са отличени общо четири снимки - една по преценка на журито на конкурса и една след гласуване на страницата на ЕК във Фейсбук. В категорията "Очевидец" (Eyewitness) победители са снимките на Симеон Митков и Кристина Табакару от Румъния, а в категорията "Моят проект" (My Project) отличени са Марек Бабула и Боян Иванов.

Фотоконкурсът помогна за повишаване на осведомеността за голямото разнообразие от проекти, подкрепяни от регионалната политика на ЕС, които са източник на промяна за местните общности в цяла Европа. Страницата за кандидатстване за конкурса във Facebook беше посетена общо над 500 000 пъти, изпратени бяха повече от 600 отговарящи на изискванията снимки и бяха дадени над 7000 гласа, се казва в съобщението.

Споделяне

Още от България и ЕС

Колко време давате на новия парламент?