Двама близки сътрудници на Нетаняху са замесени в разследването за корупция в Израел

Бенямин Нетаняху

Израелската полиция разкри имената на двамата близки сътрудници на министър-председателя Бенямин Нетаняху, арестувани по разследване за корупция, засилващо подозренията към премиера, който вече е обвинен в подкуп по два отделни случая, предаде Асошиейтед прес.

Полицията обяви, че въпросните хора са бившият говорител на Нетаняху Нир Хефец и бившият директор в министерството на комуникациите Шломо Филбер.

Двамата са заподозрени за насърчаване на регулация за стотици милиони долари за израелската телекомуникационна компания "Безек" в замяна на благоприятно медийно отразяване на Нетаняху в притежавания от нея популярен новинарски уебсайт Walla.

Премиерът, който до миналата година ръководеше министерството на комуникациите, засега не е посочен като заподозрян по случая, но се очаква да бъде разпитан.

Шаул Елович, който притежава контролния пакет акции в "Безек", също е в ареста наред със съпругата си, сина си и други висши служители на компанията.

Бивши журналисти от сайта Walla свидетелстваха, че им е бил оказван натиск да се въздържат от отрицателни репортажи за Нетаняху.

Премиерът отрича да е извършил нещо нередно и казва, че обвиненията са продължение на по-голям лов на вещици срещу него от враждебни медии.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят