Двама братя - наркодилъри бяха разстреляни в София

Братята близнаци Иван и Илия Иванови бяха застреляни тази нощ в София, съобщи МВР. И двамата са криминално проявени, регистрирани са в трето РПУ в столицата за разпространение на наркотици на дребно и кражби, уточниха от полицията.

Иван и Илия са на 24 години. Двамата близнаци са застреляни с пистолет към 23 ч. във вторник, на паркинга пред бл. 135 в столичния ж.к. Илинден. Сигналът в полицията е подаден в 23.20 часа.

Двамата са убити с контролни изстрели в главата, починали са на място. Телата им са намерени от мъж, живеещ в блока, пред който е станало убийството, съобщи Дарик радио. Той е подал и сигнала в полицията.

Една от версиите за убийството е преразпределянето на наркопазара в София. Според непотвърдена информация, двамата първо са работили за Антон Милтенов - Клюна, а след това за Златомир Иванов - Баретата. Преди около месец колата на двамата братя е била подпалена.

"Който употребява наркотици, умира млад, а който разпространява - умира още по-млад". Така коментира главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов убийството на двамата братя-близнаци.

БТА съобщи, че в квартала, където живеят близнаците, познавали братята като възпитани момчета. Имат по-голяма сестра - Венета. Майката и бащата на Иван и Илия имали сергия на пазара на "Захарна фабрика". Съседите разказаха, че били бедно семейство.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?