Двама души с опасност за живота сред катастрофата край Разград

Други двама продължават да са в тежко състояние

Двама души с опасност за живота сред катастрофата край Разград

Четирима души са в тежко състояние след катастрофата Разград – Благоево, като двама от тях са с опасност за живота, съобщи пред агенция Фокус директорът на МБАЛ Разград д-р Гечо Жеков.

В събота 18 души бяха ранени след катастрофа между ТИР и микробус на пътя Разград – Благоево. Двете превозни средства са се ударили челно на завой около 10 ч. в събота.

В автобуса са пътували 17 пенсионери от силистренското село Страцимир, които са отивали на събор в поповското село Садина. Всички те са пострадали, както и шофьорът на микробуса.

Ранените бяха откарани в разградската болница. Само трима от 18-те към момента са изписани, стана ясно от думите на Жеков.

Според директора на разградската болница, цитиран от Фокус, в най-тежко състояние са три жени и един мъж. По думите му рискови са двама от тях – мъж на 82 години и жена на около 50.

Д-р Жеков допълни, че възрастният мъж е в кома и ще бъде транспортиран до Варна. "Консултиран е с неврохирург, той е с травма на главата", допълни д-р Жеков.

Около обяд в неделя бе съобщено, че мъжът, който е с вътремозъчен кръвоизлив и съчетани травми, вече е транспортиран във варненската болница "Света Анна".

По отношение на жената, която е с опасност за живота, лекарят заяви, че тя е получила руптура на черния дроб. "Оперирана е веднага. Дано да се стабилизира", каза д-р Жеков.

"Екипите веднага бяха на място. Не сме имали такава катастрофа да обслужваме и да не дава Господ", добави лекарят.

Споделяне

Още от България