Двама души са убити с нож във финландския град Турку

Мъж с нож прободе смъртоносно двама човека и рани поне още други шестима в югозападния финландски град Турку. Полицията съобщи, е простреляла нападателя в крака и го арестувала, след което му е оказана медицинска помощ. Към момента мотивите му са неизвестни.

Това е станало в петък в центъра на града. Полицията предупреди, че може да има още нападали, които са на свобода и призова хората да не се движат в центъра на Турку.

Директорът на местната университетска болница съобщи, че там са постъпили поне осем ранени, от които един е починал. По-късно бе съобщено за втора жертва.

Полицията в Турку съобщи в Туитър, че няколко човека са били прободени с нож и предупреди хората да избягват центъра на града.

Местният вестник "Саномат" съобщи, че на място са били изпратени няколко линейки и полицията проверява градския транспорт. Няколко сгради са били евакуирани, докато разследващите са проверявали и група хора в близкия търговски център, което обаче не било свързано с нападенията.

Свидетели твърдят, че са видели как хората уплашено тичат по площада, както и че имало няколко прободени с нож, но информациите за това дали нападателят е един или са повече, са противоречиви.

Финландският премиер Юха Сипиле заяви, че правителството му внимателно следи ситуацията. Вътрешният министър и шефът на националната полиция са заминали за Турку.

В столицата Хелзинки и в големите градове мерките за сигурност са затегнати, на централната гара в столицата и на летището се забелязват въоръжени полицаи, предаде Би Би Си.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?