Двама души загинаха в Япония заради силния снеговалеж

Двама души загинаха в Япония заради силния снеговалеж

Двама души загинаха в Централна Япония, след като студена въздушна система донесе силен снеговалеж в големи части от страната, предаде ДПА. В Префектура Ниигата, северно от Токио, двама възрастни мъже намериха смъртта при два отделни инцидента, падайки, докато разчистват снега от покрива на къщите си.

Междувременно стотици автомобили останаха блокирани в снега на магистралата Кан-Ецу в префектурата,въпреки че служители на компанията оператор цяла нощ разчистваха снега. Броят на закъсалите коли на магистралата, която свързва Ниигата с Токио, намаля до около 670 в късния следобед, след като сутринта бяха около 1000, съобщи "Ийст Нипон експресуей" (East Nippon Expressway).

Десетки войници бяха изпратени в района късно снощи, за да осигурят храна, вода, бензин, одеяла и химически тоалетни за пътниците от блокираните коли. В един момент заседналите коли на магистралата според компанията са били 21 000, като някои пътници са прекарали в колите около 40 часа. Най-малко четирима души са откарани в болница, съобщи телевезия Ен Ейч Кей. Компанията се надява тази чест от магистралата да бъде отворена утре сутрин.

На северния остров Хокайдо 100 влака са спрени заради снега. Японската метеорологична агенция прогнозира още снеговалежи в Северна Япония и на крайбрежието на Японско море по-късно днес, като предупреди за лавини и още нарушения на пътния трафик.

Тази седмица студена вълна скова Япония и натрупа 220 сантиметра сняг в град Минаками и 180 сантиметра в град Цунан от понеделник досега.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?