Двама еврокомисари пристигат за встъпването на Плевнелиев като президент

Двама еврокомисари – Кристалина Георгиева, отговаряща за хуманитарната помощ и реакцията при кризи, и по регионалното развитие Йоханес Хан ще са сред  официалните гости на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Росен Плевнелиев. Това съобщи представителството на Европейската комисия в България.

Хан, който работеше в тясно взаимодействие с Плевнелиев, в качеството му на строителен министър, в неделя ще проведе среща с него, но вече като президент, след което двамата ще дадат съвместна пресконференция. В проявата ще участва и Кристалина Георгиева.

Еврокомисарят по регионално развитие ще има работен обяд с премиера Бойко Борисов и министъра по управление на европейските фондове Томислав Дончев.

В неделя ще бъде подписано и меморандума за разбирателство между България, Световната банка и Европейската инвестиционна банка. Документът се подготвяше повече от година, като целта на споразумението е експерти на двете финансови институции да окажат помощ в усвояването на европейските средства. Хан ще присъства на подписването на документа.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?