Двама германци са арестувани за жестоко убийство на техен сънародник край Добрич

Двама германци са арестувани за жестоко убийство на техен сънародник край Добрич

Германец, живеещ в добричкото село Соколово, е бил отвлечен и убит от двама свои съграждани, съобщиха от прокуратурата. Те са арестувани часове след извършване на престъплението.

Тялото на убития е било разчленено и скрито във фризер, твърди добричкият сайт ПроНюз.

59-годишният мъж живеел със съпругата си в Соколово. В сряда той изчезнал, а малко по-късно жената получила искане за откуп от 100 хил. лв., който трябвало да бъде предаден в следващите 48 часа. В съобщението бил изпратен и пръстен на мъжа ѝ, по който имало биологичен материал.

След подаване на сигнал до МВР бил сформиран екип от полицаи от Добрич, местното звено "Борба с организираната престъпност" и ДАНС.

Открито било тялото на жертвата. Арестуваните и заподозрени германци са баща и син – на 59 и 23 години. Към момента те остават под стража. От съда ще се иска постоянното им задържане.

Според разследващите отвличането е симулирано, за да бъде прикрито убийството. Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров коментира, че разследващите имали данни, че ситуацията е именно такава. Първоначално образуваното дело е било за отвличане. След това обаче квалификацията е променена на убийство.

Споделяне

Още от България