Двама купувачи с интерес към ВМЗ-Сопот, ще има заплати до 20 юли

Министрите разясниха на работниците бъдещето на ВМЗ-Сопот

До 20 юли ще бъдат изплатени забавените заплати за месец май на работниците от ВМЗ – Сопот, а до три месеца правителството се надява да намери купувач за закъсалото финансово дружество. Това стана ясно във вторник по време на посещение на министрите на икономиката Делян Добрев и социалната политика Тотю Младенов в сопотското предприятие.

Младенов заяви, че следващата седмица ще бъдат платени и авансите за юли, като целта е да се навакса със забавените средства.

 

В същото време в Държавен вестник бяха публикувани условията за провеждането на приватизационната процедура за ВМЗ-Сопот. Докато тя се провежда Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и ръководството на предприятието са се разбрали да се реализират поръчки, с приходите от които да се погасяват трудовите възнаграждения, обясни Младенов.

 

До 30 дни трябва да са ясни кандидатите, които искат да купят предприятието, а до момента има инвеститорски интерес от две компании, каза от своя страна министър Добрев. По думите му приватизационният процес вероятно ще бъде труден, тъй като дружеството има големи задължения, но държавата ще направи всичко възможно той да завърши във възможно най-кратки срокове.

 

Бъдещият инвеститор ще трябва да запази средната работна заплата в размер на 550 лева, както и числения състав в предприятието, допълни Делян Добрев и думите му обраха овациите на присъстващите на срещата работници.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес