Двама мъже са обвинени за побой на кандидат-кмет на с. Яким Груево

Двама мъже са обвинени за побой на кандидат-кмет на с. Яким Груево

Районната прокуратура в Исперих е повдигнала обвинения на двама мъже за побой на кандидат-кмет за с. Яким Груево от партията на Илияна Раева "Обединена България", става ясно от съобщение на държавното обвинение. Обвинения са повдигнати на 30-годишен и 40-годишен мъж от селото.

Според прокуратурата около обяд вчера те са влезли в помещение в Яким Груево, което се е ползвало за предизборен офис от Анифе Мехмед, кандидат на "Обединена България" и започнали да лепят плакати на собствената си партия. "При пристигането на кандидатката за кмет в помещението М. Т. и Б. М. сипят обиди по нейн адрес, дърпат и скъсват дрехите ѝ и я удрят", пише в съобщението на прокуратурата. Двамата са задържани за 72 часа, а прокуратурата ще иска постоянен арест. Обвиненията им са за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

"Анифе Мехмед е бита, влачена по площада на селото, дрехите ѝ са разкъсани, като зверщината и унижението над тази беззащитна жена са провокирани единствено и само от това, че се явява като кандидат за кмет от партия различна от ДПС", написа вчера в профила си Илияна Раева.

От ДПС пък отговориха, че техни активисти са поискали освобождаване на офис, за който имали сключен договор със собственика и настояха институциите да им съдействат, за да се настанят в имота. "На 08.10.2015 г. след предоставяне на основанието за настаняване от страна на активисти на ДПС кандидат кметицата на с. Яким Груево Анифе Исмаил и друга нейна сътрудничка агресивно и провокативно отказват да освободят помещението разигравайки скандални сцени", заявиха от предизборния щаб на партията в Исперих.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?