Двама непълнолетни са задържани за фалшива бомбена заплаха в мол

Двама непълнолетни са задържани за фалшива бомбена заплаха в мол

Полицаи от столичното Пето РПУ са задържали двама непълнолетни, заподозрени, че са подали фалшив сигнал за бомба, поставена в мол в София, съобщиха в събота от пресцентъра на МВР.

Обаждането е било направено в петък вечерта около 20.40 часа на спешния телефон 112. Младежите стояли в близост до телефона, от който бил подаден сигнала, когато на мястото дошли униформените. Оказало се, че нямат лични документи.

От проведените оперативни мероприятия бил установен адресът, където се намира телефонният апарат и на място незабавно бил изпратен автопатрул от Пето районно управление. Пристигналите служители забелязали в непосредствена близост до телефона двама младежи, които при извършената проверка не представили документи за самоличност.
 
Двете момчета били отведени в районното управление за установяване. Оказало се, че едното е на 15 години, а другото на 16 години. В присъствието на инспектор от детска педагогическа стая и родител, 16-годишният признал за извършеното. Двамата са задържани за 24 часа.

Споделяне

Още от България