Двама обраха инкасо автомобил на бул. "Цариградско шосе" в София

Задигнати са около 300 000 лева, а останалите 700 000 са оставени

Двама обраха инкасо автомобил на бул. "Цариградско шосе" в София

Двама неизвестни обраха инкасо автомобил на столичния бул. "Цариградско шосе" в петък вечерта, съобщи шефът на СДВР Младен Маринов.

Според първоначалната информация обирът е извършен в момент, когато бронираната кола е спряла в локалното и единият охранител е излязъл, за да отиде до близкия мол. Тогава нападателите са нахлули през отворената врата и са заставили шофьора да тръгне преди колегата му да се е върнал.

Сигналът за престъплението е подаден от голям мол в 21:55 часа, обясни Маринов. По думите му става въпрос за "подценяване на правилата за извършване на такава дейност, най-малкият пропуск в това дава сигнал на извършителите". По неофициална информация са задигнати около 300 000 лева.

"Има сума пари, която липсва, но към момента материално отговорните лица правят точна ревизия, за да се установят точно щетите. Интересното е, че има и голяма сума пари, която е останала. Говорим от порядъка на около 700 000 лева, като повече от половината в момента са оставени в буса, въпреки че са имали възможност да вземат абсолютно всичко", разказа Маринов пред БНР.

За щастие няма пострадали. Шофьорът на бронираната кола е открит вързан в нея, след като обирджиите са избягали. Те са го заплашили с пистолет, стана ясно още от думите на шефа на СДВР.

Още от България