Двама пловдивски бизнесмени влизат в Изпълкома на БОК

Известните пловдивски бизнесмени Георги Гергов и Ветко Арабаджиев, както и председателят на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Весела Лечева стават членове на Изпълнителния комитет на Българския олимпийски комитет (БОК), съобщиха от БОК във вторник след заседание на изпълкома.

На предишното заседание на изпълнителния орган на комитета са били приети други 10 кандидат-членове - Албена Денкова, Йордан Йовчев, Евгения Раданова, Христо Стоичков, Мартин Стоев, Гриша Ганчев, Младен Мутафчийски, Атанас Търев, Живко Вангелов и Белчо Горанов. С тримата приети днес всички 13 кандидати трябва да бъдат утвърдени на общото събрание на 24 април.

По Олимпийска харта федерациите трябва да са повече от индивидуалните членове. В момента федерациите са 40, а членовете - 26. Така че нищо не пречи всичките кандидати да бъдат приети от общото събрание. До края на годината още двама души ще навършат пределната възраст и няма да имат право да са членове на БОК, обясни генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?