Двама полицаи са пострадали при акция в Слънчев бряг

Двама полицаи са пострадали при акция в Слънчев бряг

Двама полицейски служители са пострадали при специализирана операция в Слънчев бряг, съобщиха от дирекцията на полицията в Бургас. От съобщението става ясно, че са били проверявани питейни заведения.

"В петък (миналата седмица - бел. ред.)около 02.00 ч. при провеждане на специализирана полицейска операция на служители от отдел "Борба с организираната престъпност" - Бургас съвместно с ОДМВР - Бургас за проверка на питейни заведения в района на "Какао Бийч" - Южен плаж в Слънчев бряг на КПП, разположено в началото на обособен паркинг, смесен патрул от служители на бургаска жандармерия и сектор "Пътна полиция" - ОДМВР – Бургас спрели за проверка фолксваген "Каравел" с чужда регистрация с четирима мъже".

При проверка на документите на шофьора - 29-годишен от с. Дунавци, общ. Казанлък, мъжът изскочил от колата и заблъскал единия полицай в колата. "За предотвратяване на противоправното поведение на водача и задържането му, се наложило използването на физическа сила и техники за лична защита – Б.Р. бил повален на земята и са му поставени белезници", обясняват от полицията.

Дрегерът за алкохол показал 1.74 промила. Съставен му е акт за нарушаване на Закона за движение по пътищата.

При обуздаването на мъжа освен единия полицай, който получил нараняване на ръката от блъскането, другият счупил дланта си.

Буйстването докарало и арест на мъжа за 24 часа.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?