Двама пострадали при ураганна буря във Враца

Двама души са пострадали при разразилата се ураганна буря във Враца. Преди обяд над общината се изля пороен дъжд, съпроводен с градушка и силен вятър.

Скоростта на вятъра достигна до 18-20 м/сек, предаде БНР. Бурята разруши конструкцията от олекотени материали на открития базар в района на площад "Христо Ботев". Има обърнати павилиони на Стария пазар.

Силен вятър е отнесъл ламаринен покрив на жилищен блок в Смолян.

Покривната конструкция е паднала на ул. "Спартак", върху кафене "Синема" и паркиран наблизо "Опел Кадет". Няма пострадали хора. Значителни щети има по автомобила, в кафенето са счупени маси и пейки.

Благодарение на бързата намеса на "Гражданска защита" и на екипи от КАТ и пожарната, районът е разчистен и движението е възстановено. Взимат се мерки за укрепване на останалата част от покрива.

Около 12 часа днес вятър със скорост около 20м/сек. е изкоренил голям бор във Велико Търново. Изкорененото дърво се е наклонило към сградата на Професионалната гимназия по моден дизайн. Група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" на "Гражданска защита " е отстранила и нарязала дървото. Няма пострадали хора.

Във Виден от силния вятър и пороен дъжд е повреден част от покрива на музей "Кръстата казарма" във Видин. Паднал е част от тавана в пет изложбени зали, има напукани стени и засегнати експонати.

Още от България