Двама простреляни от гард на бул. "Черни връх" в София

Техен приятел бит, но избягал при инцидента край офиси на Алексей Петров

Двама мъже са простреляни в краката при инцидент, случил се в близост до мола на столичния булевард "Черни връх". Тъй като наблизо се намира и офис на бизнесмена, бивш съветник в ДАНС и основен подсъдим по делото срещу т. нар банда за рекет и изнудване "Октопод" Алексей Петров, първоначалните информации бяха, че стрелбата има нещо общо с него и ранените са негови гардове.

От полицията обаче опровергаха те да са охранители на Петров, както и по тях да е стреляно от кола, каквито бяха първите данни.

След уточняване на обстоятелствата около случилия се в 17.45 часа в понеделник инцидент се разбра, че двамата ранени са криминално проявени, които са били крадци на автомобили. По-рано през деня те се въртели заедно с техен приятел около намиращи се наблизо автосервизи и влезли в пререкания с техни охранители. С разгарянето на свадата обаче те побегнали, което пък накарало охранител от близък офис да ги простреля в краката. Третия бил бит, но успял да избяга от мястото на инцидента, предаде БНР.

Двамата ранени са настанени с Пирогов и ВМА. Стрелецът е задържан от МВР.

На мястото на инцидента са били открити девет гилзи.

Районът остана отцепен и преминаването на възловия за столицата булевард остава затруднено.

Продължава разследването и уточняването на ситуацията.

Споделяне

Още по темата

Още от България