Двама са арестувани на Дунав мост ІІ със скимиращи устройства

Скимиращи устройства за източване на банкомати са били открити при акция на ДАНС, гранична полиция, видинската митница и местната полиция на граничния пункт на Дунав мост ІІ. Двама български граждани са били задържани на 15 юли.

При проверка на лек автомобил с български регистрационен номер, който се е опитал да излезе от България през ГКПП ”Видин – Дунав мост”, във фабрична кухина в двата края на предното арматурно табло са открити и иззети четири комплекта за точене на банкомати, включващи два броя ”уста” за монтиране на входовете на банкомати, три броя ”четци” с USB изходи, четири плакти с монтирани на тях микро видеокамери за записване на ПИН-кодове и поставени микро SD карти, електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерии, един четец за микро SD карти и СИМ карти и два броя метални пластини, предназначени за подправка на платежни инструменти.

В купето на лекия автомобил и в личния багаж на двамата пътници са открити и иззети преносим компютър с USB стик за мобилен интернет с поставена СИМ-карта на чуждестранен оператор, четири броя  USB флаш памет, два броя GPS навигации, мобилни телефони, СИМ карти и средства за фиксиране на електронните компоненти към банкомати.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл. 246, ал. 3, във връзка с чл. 243, ал. 2, т. 3, във връзка с чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?