Двама са избягали от Централния софийски затвор

Николай Кръстев Николов

Двама души са избягали от Централния Софийски затвор и са обявени за общонационално издирване, съобщи в четвъртък Министерството на правосъдието.

Единият от избягалите е български гражданин., който изтърпява 20-годишна присъда за убийство. Вторият е гражданинът на Гватемала, подсъдим за грабеж,  отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. 

Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента.

Според публикации в електронни медии двамата са работили като парнаджии, познавали са подземията на затвора и това им е помогнало да организират и осъществят бягството.


Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата, лишени от свобода.

Министерството на вътрешните работи обяви имената и разпространи снимките на избягалите снощи от Централния софийски затвор двама затворници, обявени за общонационално издирване. 

Главна дирекция "Национална полиция" издирва Николай Кръстев Николов /46г./ от Брезник и Хосе Луис Гевара Мартинез /48г./, гватемалски гражданин. 

Николай Николов е  среден на ръст, с кестенява коса и пъстри очи. Мартинез е висок, с бяла, къса коса и сини очи. 

МВР умолява всички, които имат информация за издирваните, да се обадят на тел.112 или в най-близкото управление на полицията. Ведомството уверява, че анонимността им е гарантирана. 

Споделяне