Двама са задържани за убийството на таксиметров шофьор в София

Случаят се оказа свързан с наркобанда, обявиха разследващите

Снимка: Novini.bg

Двама души са задържани и обвинени за убийството на таксиметровия шофьор Борислав Петров, извършено на 11 февруари в столичния кв. "Надежда", обявиха от прокуратурата и МВР във вторник.

Обвиняемите са извършителят и подбудителят на покушението, като вторият бе посочен и като лидер на наркобанда, свързана с хванати през 2012 г. 14.5 тона хашиш. Подсъдим по делото за този случай обаче бил само убитият Петров, заедно с други лица, но не и обвиненият за поръчител на убийството.

"И двете лица са задържани за срок до 72 часа. В рамките на днешния ден ще бъдат изправени пред съда с искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В хода на работата по досъдебното производство, по отношение на тези лица беше установено, че извършват разнородна престъпна дейност", обяви градският прокурор Емилия Русинова.

Главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев обясниха, че до физическото отстраняване на таксиметровия шофьор се е стигнало, тъй като лидерът на въпросната престъпна група е подозирал, че жертвата ще го издаде пред съда за случая със задържания хашиш.

Разследващите уточниха, че по делото за убийството на Петров са използвани специални разузнавателни средства, събрани са и свидетелски показания, уличаващи двамата задържани. Полицията е арестувала и други трима членове на бандата, които обаче ще отговарят за контрабанда на цигари на стойност 3.5 млн. лв., открити в контейнер на пристанище "Варна-Запад".

По време на пресконференцията във вторник разследващите се похвалиха и с разкрит грабеж на чужденец, извършен преди ден. Става въпрос за откраднати 80 000 лв., за което ще бъдат обвинени общо четирима души, всичките криминално проявени.

Още от България