Двама са задържани за убийството на таксиметров шофьор в София

Случаят се оказа свързан с наркобанда, обявиха разследващите

Снимка: Novini.bg

Двама души са задържани и обвинени за убийството на таксиметровия шофьор Борислав Петров, извършено на 11 февруари в столичния кв. "Надежда", обявиха от прокуратурата и МВР във вторник.

Обвиняемите са извършителят и подбудителят на покушението, като вторият бе посочен и като лидер на наркобанда, свързана с хванати през 2012 г. 14.5 тона хашиш. Подсъдим по делото за този случай обаче бил само убитият Петров, заедно с други лица, но не и обвиненият за поръчител на убийството.

"И двете лица са задържани за срок до 72 часа. В рамките на днешния ден ще бъдат изправени пред съда с искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В хода на работата по досъдебното производство, по отношение на тези лица беше установено, че извършват разнородна престъпна дейност", обяви градският прокурор Емилия Русинова.

Главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев обясниха, че до физическото отстраняване на таксиметровия шофьор се е стигнало, тъй като лидерът на въпросната престъпна група е подозирал, че жертвата ще го издаде пред съда за случая със задържания хашиш.

Разследващите уточниха, че по делото за убийството на Петров са използвани специални разузнавателни средства, събрани са и свидетелски показания, уличаващи двамата задържани. Полицията е арестувала и други трима членове на бандата, които обаче ще отговарят за контрабанда на цигари на стойност 3.5 млн. лв., открити в контейнер на пристанище "Варна-Запад".

По време на пресконференцията във вторник разследващите се похвалиха и с разкрит грабеж на чужденец, извършен преди ден. Става въпрос за откраднати 80 000 лв., за което ще бъдат обвинени общо четирима души, всичките криминално проявени.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?