Двама са задържани за убийството в Горубляне

Двама души са задържани за убийството на 40-годишния собственик на заложни къщи Драгомир Бицов, съобщи в четвъртък вътрешният министър Цветан Цветанов.

В типичния си стил, още преди да са повдигнати обвинения, МВР шефът разкри каква ще бъде тактиката на прокуратурата, уточнявайки, че единият от задържаните "по всяка вероятност" ще бъде привлечен като обвиняем за покушението.

"Вторият може би ще бъде свидетел", лаконично обясни Цветанов.

Той коментира и комичния парадокс, че в деня на откриването на трупа – 14 април, криминалистите и съдебният лекар, отишли на място, помислили, че Бицов е починал от естествена смърт.

Едва при последвалата аутопсия станало ясно, че той е застрелян с два куршума в областта на тила. За убийството се разбра едва преди ден, тъй като от МВР не оповестиха никаква информация по-рано.

"Лицето от съдебна медицина просто е констатирало смъртта и след като е направена аутопсията, са установени две рани в главата – в тилната част. Служителите не правят нито аутопсия, нито са съдебни медици, така че след като беше установено това от съдебните медици при аутопсията, колегите веднага започнаха да действат за убийство и веднага бяха мобилизирани всички сили и средства", каза още Цветанов.

По думите му случаят е бил разкрит още по време на отминалите празници. Това е четвъртият разстрел в София само в рамките на последния месец, но от полицията продължават да твърдят, че няма ескалация на поръчковите покушения.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?