Двама са заподозрени за убийството в магазин на "Икеа" в Швеция

Двама са заподозрени за убийството в магазин на "Икеа" в Швеция

Двама души са заподозрени за станалото преди ден двойно убийство в магазин на "Икеа" в град Вестерас в Швеция. Единият от заподозрените отрича да е замесен, а другият не е могло да бъде разпитан, тъй като е тежко ранен, съобщи Франс прес.

Двамата убити в магазина са 55-годишна жена и 28-годишният ѝ син, съобщи полицията. Те били от друг район на Швеция, но били свързани с Вестерас и влезли в магазина да пазаруват. На щанда за кухненски принадлежности се случило нещо все още неизяснено, което довело до това да бъдат нападнати с нож.

В понеделник бяха задържани двама заподозрени - 23-годишен мъж на автобусна спирка близо до магазина и 35-годишен мъж, намерен тежко ранен на местопрестъплението. Вторият първоначално бе представен като жертва. И двамата са имигранти от Еритрея и живеят в общежитие за бежанци в град Арбога.

Разследването трябва да установи дали има връзки между жертвите и нападателите, защо са били нападнати само двама души измежду стотиците, които са били в магазина в този момент и при какви обстоятелства е бил ранен 35-годишният мъж.

Според полицейски източници заподозрените вероятно са използвали ножове от самия магазин.

"Засега няма основания да смятаме, че нападението е предизвикано от политически мотиви", посочи представителят на местната полиция Пер Огрен.

Споделяне

Още от Свят