Двама съоснователи на “Орбител” отстъпиха управата на унгарец

Променен е изпълнителният мениджмънт на алтернативния телеком “Орбител”, съобщиха във вторник от компанията. Оттеглят се двама от съоснователите ѝ - Николай Горчилов и Виктор Францес, които предават управлението на унгареца Шандор Полани. Tова е естествената стъпка в развитието на Орбител след успешното приключване на преходния период, последвал придобиването на компанията от унгарския оператор “Мадяр Телеком”, собственост на “Дойче телеком”.

Сделката бе сключена в края на 2005 г. и пръв от “Орбител” се оттегли съоснователят и собственик Константин Петров през януари миналата година, оставайки само съветник. Горчилов и Францес трябваше да подготвят телекома за прехода към структурата на “Мадяр” и задачата им е приключена, се посочва в съобщението на компанията.

Шандор Полани е има богат професионален опит от управленски позиции в телекомуникационния сектор. Бил е изпълнителен директор на унгарския “Вивенди Телеком Груп”, работил е като стратегически консултант в “Сименс” и в румънския оператор на “Мадяр Телеком Груп”.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?